A Brazil Szövetségi Köztársaság kormánya, a brazil Nemzeti Népegészségügyi Felügyelet (ANVISA) ajánlására, március 23-tól ideiglenes és rendkívüli korlátozó intézkedéseket vezet be az országba légi úton belépni szándékozó külföldiekkel szemben. Az intézkedés azon nem brazil állampolgárokra vonatkozik, akik Kínából, az Európai Unióból, Izlandról, Norvégiából, az Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Japánból, Malájziából vagy a Koreai Köztársaságból lépnének be Brazíliába az ország valamelyik repülőterén. A szigorítás várhatóan 30 napig lesz érvényben.

Március 19-től, 15 napig terjedően, a szárazföldi határátkelőhelyeken nem léphetnek be az országba az Argentínából, Kolumbiából, Bolíviából, Guyanából, Francia Guayanából, Paraguayból és Peruból érkező külföldiek.  A korlátozások nem vonatkoznak brazil állampolgárokra, letelepedési engedéllyel rendelkezőkre, Brazíliában dolgozó hivatalos külképviseleti dolgozókra, brazil állampolgárok külföldi közvetlen családtagjaira és a nemzetközi áruszállításban dolgozókra.

Az idegenrendészeti helyzet folyamatos változására való tekintettel kérjük, kísérjék figyelemmel jövőbeni tájékoztatóinkat.