A Magyarországon 90 napon túli tartózkodás céljából tartózkodni kívánó harmadik országbeli állampolgároknak magyar tartózkodási engedélyt kell igényelniük.

Tekintettel arra, hogy a brazil állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Magyarország területére, tartózkodási engedély iránti kérelmüket közvetlenül a hatáskörrel rendelkező Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál (OIF) nyújthatják be. Nincsen tehát arra szükség, hogy előzetesen, a brazíliavárosi nagykövetségen, vagy a Sao Pauló-i főkonzulátuson tartózkodási engedély átvételére jogosító vízumot vegyenek fel.

 

A Magyarországon jogszerűen tartózkodó brazil állampolgárok tehát a tartózkodási engedély iránti kérelmüket – legkésőbb a 89. tartózkodási napon, de lehetőleg minél előbb – személyesen nyújthatják be az OIF lakóhely szerinti illetékes Regionális Igazgatóságánál. Erről bővebb információ itt érhető el:

http://www.bmbah.hu/index.php?lang=hu

 

Javasoljuk, hogy a gördülékenyebb ügyintézés érdekében előzetesen foglaljanak időpontot az OIF honlapján az „Időpontfoglalás” menüpont alatt:

http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_osservicesbooking&view=default&field_id=16&lang=hu