Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a koronavírus okozta fertőzések rohamos terjedése miatt 2020. március 16-tól a Brazíliavárosi Nagykövetségen és a Sao Pauló-i Főkonzulátuson határozatlan ideig szünetel a konzuli ügyfélfogadás.

A korlátozás nem vonatkozik a magyar állampolgárok érdekvédelmi ügyeire (pl. a bajbajutott magyar állampolgárokra), amelyekben a Nagykövetség és a Főkonzulátus továbbra is rendelkezésre áll. Kérjük, hogy az érintettek a külképviselet felkeresése előtt, lehetőség szerint telefonon, vagy emailben előre egyeztessék odaérkezésük időpontját.

A koronavírus járvány miatt Brazíliában nem kizárható az Európába menő légijáratok részleges vagy teljes leállítása. Tekintettel erre javasoljuk, hogy a Brazíliába 90 napnál rövidebb időtartamra beutazott magyar állampolgárok mielőbb utazzanak vissza Magyarországra. Egyben kérjük, hogy akik még nem regisztráltak Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Védelem honlapján, ezt tegyék meg következő linken:https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/#!/login

Bajbajutott magyar állampolgár a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalakon kaphat tanácsot, konzuli segítséget. (A hívás a Budapesten működő Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központba érkezik.) Ezek a telefonszámok a következők:
• Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon hívható.
• Külföldről a +36-80-36-80-36,
• illetve WhatsApp (+36-30-36-36-111) és Viber (+36-30-36-36-555) platformokon, elsősorban szöveges üzenetek formájában érhető el.