Magyar állampolgárok, valamint külföldi állampolgársággal rendelkező családtagjaik

Brazíliából a magyar állampolgárok, valamint külföldi állampolgársággal rendelkező családtagjaik az alábbiak szerint léphetnek be Magyarország területére (megjegyzés: a magyar állampolgár házastársa státuszát kizárólag magyar házassági anyakönyvi kivonattal igazolhatja).

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyarországra történő belépés során mindenki egészségügyi vizsgálaton esik át, és annak eredményétől függetlenül kötelezően 14 napra hatósági házi karanténban, vagy a járványügyi hatóság által kijelölt karanténban kerül elhelyezésre.

A karanténból csak két negatív PCR teszt alapján lehet szabadulni, amelyek között 48 órának kell eltelnie. Nincs tehát lehetőség semmilyen külföldi teszt figyelembe vételére, minden esetben meg kell kezdeni a karantént. A karantén elhagyása teszt céljából nem alanyi jog, azt a helyi járványügyi hatóságtól kell kérni, amely azt engedélyezheti. A tesztek költségei az állampolgárt terhelik.

A fenti szabályok értelmezésével, alkalmazásával kapcsolatban javasoljuk az ORFK-t megkeresni, tekintettel arra, hogy azok végrehajtásában az ORFK határrendészeti feladatokat végző munkatársai illetékesek. Főkonzulátusunk csupán általános tájékoztatást nyújt! Az ORFK elérhetőségei: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

Amennyiben határátlépéssel kapcsolatos további információra van szüksége, forduljon a magyar határrendészethez: www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

A szóban forgó 408/2020. számú kormányrendelet teljes szövege itt található.